Drents Boksgala

Zaterdag 25 mei presenteert boksteam Bovensmilde in samenwerking met De Bonte Wever en RTV Drenthe het Drents Boksgala. Sluitstuk van dit spektakel zal de hoofdpartij van profbokser Ben Tingen zijn, die zal strijden in een internationaal titelgevecht. Ook stapt Gevorg Katchikian, één van Nederlands beste profboksers, in de ring en neemt het Nederlandse Windmill team het op tegen het Euregio team. Het publiek kan zich opwarmen met spannende wedstrijden van lokale talenten o.a. uit boksteam Bovensmilde.

Het Drents Boksgala is een avondvullend programma waar de echte liefhebbers van de sport hun hart op kunnen halen, maar tegelijkertijd ook een mooie avond om kennis te maken met het boksen en het spektakel dat de sport met zich meebrengt.

Programma
Zoals te verwachten zal de Drentse bokser en publiekslieveling Ben Tingen, ook wel bekend als The Butcher, de hoofdpartij van de avond boksen. Het management van Tingen is op dit moment bezig met de matching voor een internationaal titelgevecht en ook de internationale boksbond bemoeit zich met deze onderhandeling. Als Tingen deze pot in Assen weet te winnen zal hij zelfs in aanmerking kunnen komen voor een wereldtitel. Eén ding is zeker; dit wordt een zware partij voor Tingen en vuurwerk in de ring is dan ook gegarandeerd.

Een andere grote naam deze avond is Gevorg Katchikian, uitkomend in de super middengewicht klasse. Hij is geboren in Armenië maar al jaren woonachtig in Heerlen. Gevorg heeft al tegen heel grote namen in de boksring gestaan waaronder James de Gale en Gilberto Ramirez. Hij wordt dan ook gezien als de beste profbokser van Nederland met een record van 30 gebokste wedstrijden, waarvan hij 28 met winst afsloot en slechts 2 verloor. De organisatie van het Drents Boksgala en zijn management zijn op dit moment druk bezig om hem te matchen voor een spectaculaire partij tijdens het gala.

De avond wordt gestart met lokale talenten o.a. boksteam Bovensmilde. Daarna volgt het programma met het Nederlands boks-Windmill team, die het gaan opnemen tegen het Euregio team. Beide teams komen uit in de Duitse competitie. Veel boksers van het Nederlandse Windmill team zijn afkomstig uit de noordelijke provincies en het zal dus voor velen een thuiswedstrijd zijn.

Meer informatie over het programma volgt later. Houdt hiervoor www.drentsboksgala.nl in de gaten. Aangeven dat je ‘geïnteresseerd bent’ of ‘gaat’ in het event op Facebook zorgt ervoor dat je geen bericht mist.

Tickets
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar a € 21,00 via www.drentsboksgala.nl, www.debontewever.nl en bij de receptie van De Bonte Wever. Tickets aan de avondkassa zijn € 26,00. Voor informatie over VIP tickets kun je bellen met: 0651108391.

Boksgala Drenthe is een samenwerking tussen boksteam Bovensmilde, De Bonte Wever en RTV Drenthe.